Svininfluensan :S Vaccin ?

Hur ska man göra ?
Vad är igentligen det rätta?
Ska man ta vaccin eller inte ?
Måste jag ta det varje år det kommer något nytt bara för att mitt imunförsvar blir försämrat av vaccinet?
Det är så många frågor!


Du kan läsa lite mer på http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=518
Den sidan inspererade mig iallafll.

Jag tror iallafall att jag inte ska ta vaccinet!


Oklara nyheter kring vaccin mot svininfluensa

Förebyggande och hygien går igen i nyhetsflödet i Spanien kring svininfluensan eller Gripe A H1N1. Myndigheterna håller för närvarande på att dra igång en affischkampanj som uppmanar invånarna att hålla för munnen när de hostar och att tvätta händerna regelbundet.

I övrigt finns det vissa skillnader i informationen i Spanien och Sverige. Igår meddelade exempelvis Hälsoministeriet Consejería de Salud att vaccinationskampanjen tidigareläggs från oktober till sista veckan i september. I dag skriver dagstidningen La Opinión de Málaga att kommunanställda i första hand ska vaccineras.

Samtidigt uppger idag Dagens Nyheter att vaccinet mot svininfluensan levereras till Sverige i mitten av september men att det ännu inte har blivit godkänt av Europeiska läke¬medelsverket eller av Europeiska kommissionen. Något som inte framkommer i de artiklar i spansk press som Svenska Magasinet läst.

Enligt vaccinföretaget Glaxo Smith Kline gör särskilda regler för pandemivaccin det möjligt att använda vaccinet trots begränsade klinisk data. Det är upp till myndigheterna ifall de kommer att göra det eller om de väntar. Anledningen till att vaccinet får användas trots att inga större studier ännu har gjorts är att det redan är godkänt som pandemivaccin, skriver DN.

Jan Liliemark, professor på Läkemedelsverket, bedömer att en massvaccinering får vänta tills Europeiska läke¬medelsverket, Emea, har hunnit göra en medicinsk säkerhetsbedömning.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0